Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ζωή Τηγανούρια: «Μια Βεντάλια από Γυναίκες» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο-14 και 28 Φεβρουαρίου

Ζωή Τηγανούρια: «Μια Βεντάλια από Γυναίκες» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Η σολίστ του ακορντεόν, συνθέτης και performer Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την παράσταση "Βεντάλια από Γυναίκες" δύο Κυριακές του Φεβρουαρίου, 14 και 28

Ένα μουσικό-χορευτικό θέαμα με σταθερή αναφορά στη γυναίκα και με πολλούς αξιόλογους συντελεστές επί σκηνής. Η Ζωή Τηγανούρια ερμηνεύει με το δικό της, μοναδικό τρόπο συνθέσεις δικές της, αλλά και μελωδίες από το διεθνές ρεπερτόριο.
 
Μαζί της, μια "βεντάλια" από αξιόλογες γυναίκες - ερμηνεύτριες: η μεσόφωνος Ελένη Βουδουράκη, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Πολυτίμη Γιώτα, η πρωτοεμφανιζόμενη Βασιλική Στεφάνου και η αισθαντική Υακίνθη Λάγιου.
Συμμετέχουν οι χορογράφοι- χορεύτριες: Αλίκη Μαυροειδή, που έχει επιμεληθεί τις tango, latin, flamenco χορογραφίες, Αλεξάνδρα Φωτεινού σε παραδοσιακούς oriental – belly χορούς, και οι νεαρές χορεύτριες Έλενα Λιναρδάκη και Νίκη Δελή. Την εξαιρετική παρέα των γυναικών – καλλιτεχνών συμπληρώνουν η Τζένη Σουλκούκη στο πιάνο, η Μιρέλλα Ρούτση στο τσέλο και η Ραλλία Φαφαλιού στο βιολί.
 
Η Ζωή Τηγανούρια επιλέγει τραγούδια αγαπημένα, πασίγνωστα τραγούδια, όπου πρωταγωνιστεί η Γυναίκα, τα γυναικεία χρώματα και αρώματα. Δημιουργεί μουσικές γέφυρες με πολλές εναλλαγές, ένα μουσικό πρόγραμμα, ένα καταπληκτικό ήχο-θέαμα, που δημιουργεί συναισθήματα χαράς και ευφορίας.
 
Από τη πρώτη νότα μέχρι το τελευταίο βήμα, η παράσταση φιλοδοξεί να αναδείξει το γυναικείο αισθησιασμό και ταμπεραμέντο, τη γυναίκα μάνα, κόρη, σύζυγο, επιχειρηματία, τη γυναίκα των γραμμάτων, των επιστημών, τη γυναίκα καλλιτέχνη...
 
Η παράσταση φιλοξενείται 2 Κυριακές του Φεβρουαρίου -14 και 28 - στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ και διάρκεια περίπου δυόμιση ώρες.