Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της Αθηνάς Καραπιπέρη-Νικοθόδη στο Δημαρχείο Αργυρούπολης (Κύπρου 68)



Εγκαινιάζεται το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στις 19.00  η ατομική έκθεση της Αθηνάς Καραπιπέρη- Νικοθόδη στο φουαγιέ του πολιτιστικού κέντρου Μίκης Θεοδωράκης (Δημαρχείο Αργυρούπολης),Κύπρου 68 στην Αργυρούπολη.Η έκθεση διοργανώνεται απο τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο και την Ενωση Εικαστικών Καλλιτεχνών Διώνη.

Ο ιστορικός  και κριτικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα προλογίσει την έκθεση επισημαίνει για την εικαστική εργασία της δημιουργού:
'' H υφή σύνθεσης και έμπνευσης που προσδίδει  στη μορφική ανάπλαση  των πινάκων της η Αθηνά Καραπιπέρη -Νικοθόδη στηρίζεται σε  ιδεογράμματα ενορατικής χροιάς που τονίζουν  ανιχνευτικά το παιχνίδισμα της σκιάς και της φωτεινής διαστασης.
Με πηγαίο ύφος αρκετά ευδιάκριτα φανερώνει στη ζωγραφική της  τα στοιχεία  μιας τρυφερής αισθαντικότητας ,μιας ταυτότητας που αγγίζουν περισπούδαστα την ουσία την προοπτική και την αντίληψη της περιβαλοντολογικής διευθέτησης .


Μέσα από δεδομένα εκφραστικής ενέργειας  και σημειολογίας αναπαράγει τις επιμέρους σύνθεσεις ανοίγοντας  διόδους στη δημιουργική συναρμολόγηση .
Η ζωτικότητα των θεμάτων  της επιδρά  σαν ιδέα και διαλεκτική σχέση στις παρούσες συλλήψεις καθώς  εναλλάσσει την αντιδιαστολή του πεπερασμένου που συχνά μεταλλάσεται  ευρηματικά και  διαδραστικά σε ενεικτικά εκλεπτυσμένες σκηνές.
Μετουσιώνει  και εδυναμώνει  αναλλοίωτα σχηματοποιήσεις και εγχαράραγματα που εισάγουν  στην υπόσταση των  έργων το απαιτούμενο φαντασιακό βάρος.


Η εικαστική αλήθεια της δημιουργού στη παρούσα έκθεση  βασίζεται  σε μια μεταμοντέρνα τεχνική  που ενορχηστρωμένα εκθέτει  με λεπτομέρεια μορφικές αποκλίσεις και πρωτότυπους οραματισμούς.
Με εκτενή διαφοροποίηση εμπλέκει  μια  ποικιλία  χρήσιμων υλικών με κυρίαρχα εννοιακά  πρότυπα ενώ  παράλληλα περιγράφει με  συνειρμική  αβρότητα ιδιοσημάνσεις  της φύσης,της ζωής ,του υγρού στοιχείου  που ιχνηλατούν μια ευδιάκριτη περιδιάβαση που εμφατικά ενέχει  τη παρέμβαση των θέσεων .


Προσκαλεί το κοινό σε ένα συμπόσιο μέθεξης προτείνοντας μια ενδότερη ανάλυση και μια ενδοσκοπική μελέτη του εσώτερου ψυχισμού .
Το μεγαλείο της δυναμικότητας στην απόδοση αυτών των αποτυπώσεων   ενσαρκώνεται  δικαιώνοντας  με  διακριτικότητα  την απαλότητα στη φορμαρισμένη ανάπλαση.

Αναπαράγει  επεισοδιακά  την εξπρεσιονιστική δεξιοτεχνία που διαθέτει χωρίς επανάληψη  γραφής με κινητικότητα και παλμικότητα.
Εναλλάσσει με αφετηρίες δυναμικότητας την αντιδιαστολή του πεπερασμένου με την αναγκαιότητα της χρωματολογικής συγκρότησης των ερεθισμάτων της.''


 

Για κάθε πληροφορία για την έκθεση επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6942242808(Αθηνά Καραπιπέρη) και 6982210715(Ευγενία Χορηγά).
Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 2 Μαρτίου 2016.

Η μουσικοθεατρική παράσταση "B circulous" στο Θέατρο Αλκμήνη κάθε Τετάρτη στις 21:30 (Αλκμήνης 8, Γκάζι)




Μάγοι , φωτιές, ποκ κορν, σπαθιά, κινέζοι όλα και τίποτα πάνω σε μια σκηνή. Πόσο πολύ σας αρέσουν τα παιχνίδια; Ποιος άραγε είναι έτοιμος να δοκιμάσει τις αντοχές του σε ένα show μοναδικό στο είδος του; Είστε καλά παιδιά και στην τελική τι σημαίνει να είσαι καλό παιδί; Be serious ή b circulous, ιδού ή απορία….


Κυρίες και κύριοι, ένα show φτιαγμένο για σας! Διασκεδάστε με τον κάθε πικραμένο ήρωά μας που κατά τύχη βρέθηκε σε αυτή την παράσταση! Αφεθείτε σε μια μουσικοθεατρική εμπειρία με μαγεία, ρεαλισμό, σουρεαλισμό, τρέλα, αγάπη, αλήθεια, ψέμα, τεχνική, επίδειξη, φαντασία, γέλιο, κλάμα και κυρίως αυτοκαταστροφικές τάσεις. Ποια είναι η ιστορία της ζωής σας; Κανέναν δεν ενδιαφέρει. Just B circulous!

Κείμενα – σκηνοθεσία
Ζωή Ξανθοπούλου



Παίζουν
Μαρία Δασκαλάκη
Βασίλης Ζαϊφίδης
Ιορδάνης Κασάπογλου
Κατερίνα Μπαλτατζή
Ξένια Ντάνια
Πάνος Ροκίδης
Έλλη Ταμπάκη
Αποστόλης Ψαρρός

μαζί τους ο μουσικός Γιώργος Μουτάφης

μουσική διδασκαλία – καλλιτεχνική διεύθυνση
Αντώνης Αρμάνι

Χορογραφίες
Ελένη Κατζόλα

Σκηνικά – κοστούμια
Μαρία Παπαδοπούλου

Make up – Hair styling
Σχολή Κομμώτικης «Νίκος Αμάραντος»

Φωτισμοί
Νίκος Βλασόπουλος

βοηθός σκηνοθέτη
Μάριος Κάλλος
βοηθός σκηνογράφου
Τζίνα Ηλιοπούλου

Φωτογραφίες
Γρήγορής Βλασσάς

Επιμέλεια αφίσας και γραφικών
Booz ντιζάιν

Από 3/2 και κάθε Τετάρτη, στις 21:30

διάρκεια παράστασης 80΄
τιμές εισ. €12, €10 (μειωμένο), €8 (ανέργων)

θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8, Γκάζι Τηλ. 210 3428650

Παραγωγή
Attica Entertainment & Armani Musical Theater Center

Ευχαριστούσε θερμά τον φωτογράφο και καθηγητή στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τ.Ε.Ι Αθηνών, Γρήγορη Βλασσά και τον make up artist & hair stylist Γιώργο Νικολαΐδη για την πολύτιμη βοήθεια τους και τις δημιουργικές τους συμβουλές.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς της Μαρίας Σουλτάτου στον ΙΑΝΟ με τίτλο "Μην φοβηθείς" την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου





. Την  Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24)  έγινε η  παρουσίαση του δίσκου "Σημάδι μιας αρχής" της ερμηνεύτριας Μαρίας Σουλτάτου σε μουσική:Μανώλη Καραντίνη -Χρυσόστομου Χαρίση   και σε στίχους της  Άννας Μπουκουβάλα με πολύ μεγάλη επιτυχία.




Η αίθουσα εκδηλώσεων ΙΑΝΟΣ ήταν ασφυκτικά γεμάτη από φίλους και συνεργάτες της Μαρίας Σουλτάτου και της στιχουργού Άννας Μπουκουβάλα

   Εδώ η στιχουργός Άννα Μπουκουβάλα με την κόρη της
 
Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε τον γνωστό ερευνητή -οικονομολόγο Γιώργο Τσούκαλη με τη συζυγό του Μαργαρίτα Θεολόγου-Τσούκαλη 


 
Άννα Μπουκουβάλα-Γιώργος Σαρρής-Γιώργος Τσούκαλης

  

Ο τραγουδιστής Γιώργος Σαρρής 
 

Η τραγουδίστρια Μαρίνα Βλαχάκη
(Εδώ η τραγουδίστρια Μαρίνα Βλαχάκη με τον γνωστό ερευνητή -οικονομολόγο Γιώργο Τσούκαλη)

Ο νέος ανερχόμενος τραγουδιστής Θάνος Ολυμπίου 

 
Από αριστερά Γιάννης Σκουλετάκης,Γιώργος Μπουλουγουράς,Γιώργος Ροιλός,Κώστας Καλούδης 

Επίσης είδαμε τον σκηνοθέτη Τάσο Μπιρσίμ καθώς  και πολλούς  ακόμα εκλεκτούς  φίλους των καλλιτεχνών.
Η κα Χαρά Αννίνου μέλος των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca 
 

Ο γνωστός μουσικός και συνθέτης των 8 από τα δέκα τραγούδια του cd της νέας δισκογραφικής δουλειάς της Μαρίας Σουλτάτου "Μη φοβηθείς" Mανώλης Καραντίνης

 
  

Η βραδιά κύλησε πολύ όμορφα με τα νέα τραγούδια της Μαρίας Σουλτάτου να κερδίζουν τις εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας άκουσμα.
Σε ερώτηση μας προς την Μαρία Σουλτάτου ποιο τραγούδι ξεχωρίζει μέσα από τη νέα της δισκογραφική δουλειά μας είπε ότι όλα τα τραγούδια τα αγαπάει αλλά το "Μην φοβηθείς" λόγω του στίχου που έχει σημειολογική έννοια λόγω της δύσκολης εποχής που διανύουμε ως κοινωνία την αγγίζει περισσότερο γιατί δίνει  μήνυμα στον κόσμο ακριβώς αυτό που λέει ο  τίτλος "Μην φοβηθείς"... ένα αισιόδοξο μήνυμα για όλους!
Από πέρυσι εμφανίζεται στο "Αγγέλων τα μπουζούκια" με τον Μιχάλη Δημητριάδη κάθε Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή.
Ευχόμαστε ολόψυχα στη νέα δισκογραφική δουλειά της Μαρίας Σουλτάτου να είναι καλοτάξιδη και να μπει στις καρδιές όλων όπως της αξίζει! 

K.Koντ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

H συντροφιά των ποιητών "Intelligentsia 4" σας καλεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου και ώρα 7.30 το απόγευμα στο Θησείο σε ένα αφιέρωμα στον συγγραφέα Παναγιώτη Ρίζο υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών .Λόγου και Επιστημών


Intelligentsia 4

Η συντροφιά των ποιητών

Σας προσκαλεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα στο Θησείο (Ακάμαντος 1 & Απ.Παύλου 33,Θησείο) στο αφιέρωμα για τον συγγραφέα Παναγιώτη Ρίζο
Ένα ακόμη ανεπανάληπτο ταξίδι, γεμάτο οίστρο ποιητικό από φωνές αξιόλογες στο χώρο του λόγου.
Φωνές ώριμες, δυνατές, γεμάτες νόημα ενωμένες όλες μέσα από την τέχνη της ποίησης, θα απαλύνουν το πνεύμα και θα νιώσουμε την αθωότητα της στιγμής.
Με μουσική και απαγγελίες θα απλωθούν οι λέξεις μας στην Αιωνιότητα. 

Συμμετέχουν :
Παναγιώτης Ρίζος - Δημήτρης Βαρβαρήγος - Νιόβη - Τζούτζη Μαντζουράνη - Αγγελική Αρβανιτοπούλου – Τζένη Βλάχου Κουφοπούλου - Ελένη Λύτρα - Κων/να Βουβόλα
Παναγιώτης Μερέκος - Δημήτρης Μούχας - Στέλλα Μαρή Τέρρυ Σιγανός - Ζέτα Μπελαούρη – Αργυρίου Θανάσης Μάϊρα Τσαμπά – Κώστας Καπελούζος – Κώστας Βασιλάκος Ισμήνη Έσμερ Λιόση – Σωτήρης Σωτηρίου – Χρήστος Παπουτσής
Κατερίνα Νεστορίδου – Μαρία Συμεών – Καίτη Κουμανίδου Καρίνα Βέρδη.


 Είσοδος ελεύθερη


Μουσική ο Γιάννης Μαρκαντωνάτος
Τραγούδι Δάφνω Πανουργιά 9 Μαρτίου στο Θησείο, Αθηναίων πολιτεία. Ακάμαντος 1 & Απ. Παύλου 33



Υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών .Λόγου και Επιστημών

Παρουσίαση cd της Μαρίας Σουλτάτου την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24)

 

  Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24) θα γίνει η  παρουσίαση του δίσκου "Σημάδι μιας αρχής" της ερμηνεύτριας Μαρίας Σουλτάτου(Μουσική:Μανώλης Καραντίνης-Χρυσόστομος Χαρίσης & Στίχοι:Άννας Μπουκουβάλα)
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00μμ ακριβώς και θα τελειώσει στις 20.00μμ.
 

Μαρία Σουλτάτου | «Σημάδι μιας αρχής»

Η Μαρία Σουλτάτου ανεβαίνει στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ για να παρουσιάσει το νέο της album με τίτλο «Σημάδι μιας αρχής» που κυκλοφορεί από την Volume σε στίχους Άννας Μπουκουβάλα και μουσική Μανώλη Καραντίνηκαι Χρυσόστομου Χαρίση.

Είσοδος ελεύθερη.

 Θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της 1ης ομαδικής εικαστικής έκθεσης στο Δήμο Μεγάρων




Με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 18 Φεβρουαρίου ξεκίνησε  η πρώτη  Ετήσια  Ομαδική  Εικαστική  Έκθεση  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέογνις» στο Δήμο Μεγάρων η οποία και ολοκληρώθηκε στις 21 του ίδιου μήνα




Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου με πολύ μεγάλη επιτυχία







Την επιμέλεια της έκθεσης είχε  η κ. Αναστασία Αντωνίου, «Τέχνη και Φαντασία» και η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία με το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Μεγαρέων.



Η εικαστική έκθεση  περιελάμβανε έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, αγιογραφίας και άλλες δημιουργίες σε τρεις διαστάσεις σε ένα πολύμορφο θέαμα πολλαπλών διαστάσεων και ιδεών.






Μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση στην οποία παρουσιάστηκαν εντυπωσιακές δημιουργίες γνωστών εικαστικών δημιουργών της περιοχής των Μεγάρων   οι οποίοι έχουν σημαντική προσφορά και διακρίσεις στον χώρο τους.




Αγιασμός τελέστηκε κατά την έναρξη της  πρώτης  Ετήσιας  Ομαδικής  Εικαστικής  Έκθεσης  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέογνις»  από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεγάρων -Σαλαμίνος Κωνσταντίνο παρουσία επισήμων και πλήθος παρευρισκομένων.


Στη συνέχεια η κ.Αντωνίου Αναστασία προλόγισε την έναρξη της 1ης  Ετήσιας  Ομαδικής  Εικαστικής  Έκθεσης  δίνοντας το λόγο στο Δήμαρχο Μεγάρων Γρηγόρη Σταμούλη ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκομένους και επίσημους προσκεκλημένους  κάνοντας ειδική μνεία για την τέχνη και για την Αντιπρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων Αντωνίου Αναστασία για την άψογη οργάνωση καθώς και για όλη τη δράση και πρωτοβουλία .Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων Ηλίας Μουσταΐρας ο οποίος με τη σειρά του συνεχάρη την Αντιπρόεδρο για την πρωτοβουλία όπως και τόνισε οτι η Δημοτικη κοινότητα Μεγαρέων έχει καταφέρει πολλές δράσεις στο πολιτιστικό τομέα.


Η διοργανώτρια της εκδήλωσης κ.Αναστασία Αντωνίου  με τον Δήμαρχο Μεγάρων Γρηγόρη Σταμούλη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Μεγάρων   Γρηγόρης Σταμούλης, ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων Ηλίας Μουσταΐρας ,ο Αντιδήμαρχος Φωτίου Σταύρος, η Αντιδήμαρχος Βανέσσα Μαυροειδή,ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλακτός Κωνσταντίνος και οι τοπικοί σύμβουλοι Χαλοφτής Παναγιώτης και Αιγινίτης Σπύρος. Καθώς και φίλοι εικαστικοί από την Αθήνα.
Την έναρξη των εγκαινίων έντυσε μουσικά στο πιάνο  η Σοφία Κιοσκέρογλου,ενώ χορηγοί  catering της βραδιάς για την δεξίωση που ακολούθησε ήταν  οι Γιάννης Μουρτζούκος " La Mirage Catering,o κ.Αντωνίου πρόσφερε τα κρασιά από το κτήμα "Εύχαρις"και τα εδέσματα από τη Νότα και τον φούρνο "Μάριος".
Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το 
Συμμετείχαν οι εικαστικοί δημιουργοί 
Λαμπρινή Σωτηράκη, Αλέκα Μιχαήλ, Αναστασία Αντωνίου, Βασιλική Ντούζα, Εύη Κυρώζη, Δήμητρα Μουλντή, Δήμητρα Παπαπαύλου, Σπύρος Κοκοτσέλος, Παναγιώτης Μπόρας, Χρυσούλα Σταμάτη Αντώνης Σκαρλάτος, Βιβή Καρά, Ζωή Σιδέρη-Παπαλευθέρη, Ιωάννης Καμπέρης.

Η   Αγιογράφος Χρυσούλα Σταμάτη μπροστά από τα έργα της 

Επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ο διακεκριμένος γνωστός εικαστικός και Δρ.Φιλοσοφίας Βασίλειος  Αράπης.