Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Με μεγάλη προσέλευση του φιλότεχνου κοινού ξεκίνησε η έκθεση "Έρως Βαρύς Θεός"

Η μεγάλη προσέλευση του κοινού, η θετική ενέργεια και το ερωτικό άγγιγμα των έργων της εικαστικού Αναστασίας Γκινάκη κυριάρχησαν στα εγκαίνια της ατομικής της έκθεσης ζωγραφικής "Έρως, Βαρύς Θεός", η οποία παρουσιάζεται στο φιλόξενο χώρο των Εικαστικών Αναζητήσεων, Σπευσίππου 21, Κολωνάκι. 

Η εικαστικός και ο οικοδεσπότης του χώρου, δικηγόρος και συλλέκτης, κος Μελέτης Φικιώρης υποδέχτηκαν το φιλότεχνο κοινό σε μια λαμπερή βραδιά, γεμάτη χαμόγελα, θετικές κριτικές και αισιόδοξα έργα που μέσα από τα χρώματά τους και την προσωπική γραφή της εικαστικού, ο Έρως παρουσιάζεται βαρυσήμαντος, παντοδύναμος και κινητήριος δύναμη κάθε έντονης στιγμής που αποζητά ο άνθρωπος να ζήσει κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του. 
Η εικαστικός Αναστασία Γκινάκη και ο συνεργάτης επικοινωνίας της έκθεσης Δημήτρης Λαζάρου

Η ιστορικός τέχνης κα Μαρία Μελέντη σημειώνει: 
Την μαγική ιστορία με τις πολλές παραλλαγές, το πανανθρώπινο βίωμα του έρωτα, μας διηγείται με την σειρά των τελευταίων έργων της η Αναστασία Γκινάκη. Ένας ζωγραφικός κόσμος με τον χαρακτήρα της ερωτικής φωτιάς, ενός αόρατου πύρινου κόκκινου που κρύβεται συνεχώς και αισθανόμαστε να μας περιτριγυρίζει, του φιλόπονου, φιλόκαλου έρωτα της δημιουργού, παρουσιάζεται εμπρός μας να μεταπλάθεται εν τέλει με αξιοσημείωτη μαεστρία σε μία δροσερή αύρα.  Ο κόσμος αυτός μας αγγίζει βαθειά και μας μαγεύει, μας προσκαλεί να ονειρευτούμε όπως κάθε αληθινός έρωτας. Μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία οδηγώντας μας στην  πολύτιμη ανάταση ψυχής που μεταδίδει η Τέχνη και τα έργα της, προϊόντα ενός έντιμου και γενναίου αγώνα, σε κάθε <<καλή της ώρα>>.    
   
Μελέτης Φικιώρης,Αναστασία Γκινάκη

Χορηγοί Επικοινωνίας: cityinews.blogspot.gr και odistitexni.blogspot.gr

Σελίδα της έκθεσης στο Facebook:https://www.facebook.com/events/201695450185787/
Video Preview της έκθεσηςhttps://www.youtube.com/watch?v=N60_K7PdDAc
Επιμέλεια video – Μουσική επένδυση: Τάσος Πέτσας
Η εικαστικός Μαρία Φιλιππακοπούλου και ο δημιουργός και επιμελητής του video preview της έκθεσης Τάσος Πέτσας


Εικαστικές Αναζητήσεις
Σπευσίππου 21, Κολωνάκι, Αθήνα
Τηλ. 210 / 7221556
Εγκαίνια: Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, ώρες: 19:00 – 22:00
Διάρκεια: 6 Απριλίου έως 6 Μαΐου 2016
Ώρες λειτουργίας: Πρωί: Τετάρτη και Σάββατο: 11.00 - 15.00
                                  Απόγευμα: Τρίτη έως Παρασκευή: 18.00 - 21.00
                                  28/4 έως 02/5: ΚΛΕΙΣΤΑ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ταξιδεύοντας με μία παλέτα στο Άλικο από τις 13 έως 23 Απριλίου

Οι Έλληνες & Ξένοι Δημιουργοί
και η Ένωση εικαστικών ΔΙΩΝΗ 

Σάς προσκαλούν στην ....Ομαδική εικαστική έκθεση 
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΛΕΤΑ΄΄΄
Οι καλλιτέχνες μας μέσα από τό ταξίδι τής ψυχής τους
μας μεταφέρουν σέ ένα κόσμο γεμάτο με χρώμα και ζωή!!

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΕΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΑΡΑΠΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΝΥΣΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΑΣΗΜΙΑΝΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΒΗΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛoy ΕΛΕΝΗ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΓΟΥΛΑΚΟΥ ΜΑΙΡΥΛΗ
ΓΚΟΓΚΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ /ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΤΑΣ
GION DERMAN
ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΡΟΣΙΑΔΟΥ ΤΑΝΙΑ
EYΣΤΑΘΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΚΑΡΡΑ ΒΙΒΗ 
ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ ΝΙΚΟΘΩΔΗ ΑΘΗΝΑ 
ΚΑΡΠΟΥΖΗ ΜΑΡΙΑ 
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΙΓΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΜΕΛΙΔΟΥ ΙΝΑ 
MEFARISHVILI NINO
ΜΙΧΑ΄ΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 
MOΣΧΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΟΥΛΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΜΠΕΤΣΙΟΥ ΔΟΜΝΑ
ΜΠΟΖΙΑ ΕΦΗ 
ΠΑΠΠΑ ΦΩΤΕΙΝΗ 
ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΥΣΑ
ΠΑΛΗΟΚΩΣΤΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΡΗΓΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ROBEN ROULΑ
ΣΙΩΚΗ ΜΑΤΙΝΑ
ΣΚΑΡΛΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΣΥΦΑΛΑΚΗ ΒΑΛΕΡΙΑ
ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ 
ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΕΒΑ ΜΑΡΙΑ
ΤΣΕΒΑΡΤΖΕ ΑΝΝΑ
TVAIABEISHVILI SOFIA
XOΡΗΓΑ ΕΥΓΕΝΙΑ 

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΣΤΕΛ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ 
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 
ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ...
ΠΙΑΝΟ ΛΑΜΠΡΙΝΕΑΣ ΝΩΝΤΑΣ 
ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΥΡΙΔΗ ΓΙΩΤΑ 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
13/4/2016 ΩΡΑ 18.30
Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 13/4/2016 ΕΩΣ ΚΑΙ 23/42016

Η ΕΚΘΕΣΗ  ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 ΕΩΣ ΤΙΣ 22.00
ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 ΕΩΣ ΤΙΣ 15.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

FRIEND OF MINE | Το 3ο single του ΤΑΣΟΥ ΠΕΤΣΑ από το #1 άλμπουμ του «Heart of mine, Anna»



Τα Ελληνικά, Ευρωπαϊκά και διεθνή charts τον γνώρισαν μόλις πέρσι με το πρώτο του instrumental single "Mother Of Mine, Anna, χαρίζοντας του την 1η θέση στα charts και για είκοσι εβδομάδες την παραμονή του στα δέκα πρώτα digitals singles σύμφωνα με το εβδομαδιαίο ελληνικό Billboard". Σε σύντομο χρονικό διάστημα επανήλθε με μια συνεργασία - έκπληξη με τη μουσικό και crossover τραγουδίστρια Μάνια Βλαχογιάννη και το πρώτο του τραγούδι, trip hop μπαλλάντα,  "Angel of Mine", κατακτώντας ακόμη μια φορά τις υψηλότερες θέσεις στα Ελληνικά charts και εξασφαλίζοντας ακόμη μια φορά εισόδους σε Ευρωπαϊκά και διεθνή charts.
Το όνομά του είναι Τάσος Πέτσας και έχει ήδη πετύχει να είναι από τους ελάχιστους Έλληνες δημιουργούς που έχουν κατορθώσει για εβδομάδες να βρίσκονται με singles τους στα 200 πρώτα singles της Ευρώπης και να εκτοπίζει από το #1 στο Ελληνικό chart των digital singles ονόματα, όπως η Adele. 

Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή της πορείας του, που συνεχίζεται με ένα ακόμη single που τιτλοφορείται "Friend of mine" και μια ακόμη ενδιαφέρουσα συνεργασία του με έναν Έλληνα και με σημαντική πορεία στο εξωτερικό, μουσικό. Ο Γιάννης Μιχελινάκης (a.k.a. Lego Boy) άρχισε την καριέρα του στη μουσική το 1995. Ως μέλος των Cosmic Sound και της DownTempo Productions, ο Lego Boy έχει δουλέψει ως ραδιοφωνικός παραγωγός και έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές παραγωγές άλλων καλλιτεχνών. Παράλληλα, έχει κερδίσει σημαντικές διακρίσεις σε μουσικούς διαγωνισμούς, ενώ επίσης έχει επιμελήθει τη μουσική σε θεατρικές παραστάσεις . Ο Lego Boy κυκλοφόρησε το πρώτο του single το 2000 κι από τότε έχει κυκλοφορήσει Compilations, EP’s, Singles και Remixes, ενώ ορόσημο στην πορεία του ήταν το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ “Black Box From Your Plane”. Παραγωγές του έχουν συμπεριληφθεί σε διεθνείς συλλογές, στις οποίες συμμετέχουν σημαντικά ονόματα της μουσικής ενώ το κομμάτι του "Life in space" συμπεριλήφθηκε στο soundtrack γνωστής σειράς του ABC channel της Αμερικής.

Το single "Friend of mine" συνοδεύεται από ένα videoclip - videogame  διάρκειας οκτώ λεπτών, το οποίο έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Τάσος Πέτσας, θέλοντας παράλληλα να εκφράσει και την αγάπη του για τη δεκαετία του 80 και τα παιχνίδια που παίζαμε όσοι μεγαλώσαμε σε εκείνη τη δεκαετία. Ήρωες στο videogame είναι ο ίδιος μαζί με τον Lego Boy. Όσο για την κεντρική ιδέα του single και του videoclip είναι η σημασία της φιλίας, καθώς στο παιχνίδι ο Τάσος έχει να αντιμετωπίσει αρκετούς εχθρούς, προκειμένου να σώσει το φίλο του που είναι αιχμάλωτος στο Τόκυο.  

Το "Friend of mine" είναι το τρίτο single από το πρώτο άλμπουμ του Τάσου Πέτσα "Heart of mine, Anna" που ήδη ανέβηκε στο #1 των digital albums της Ελλάδος και που επανακυκλοφορεί από την FM RECORDS με μία ακόμα έκπληξη, που είναι το νέο soul remix του "Mother of mine, Anna" με τη συμμετοχή μιας διεθνώς βραβευμένης Ελληνoαμερικανίδας μουσικού της Δέσποινας Πατρώνα (Thespina music).