Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η Εικαστικός -Αγιογράφο Μαρία Μηλιώνη δηλώνει πως "Ο καλλιτέχνης οφείλει να αναπτύσσει, να διαμορφώνει τη ψυχή του και να καταδύεται μέσα σ’ αυτή."

 
   Συνεχίζοντας το καλλιτεχνικό μας οδοιπορικό  γνωρίζουμε  σημαντικούς εικαστικούς που στα χρόνια της κρίσης η δημιουργικότητα  και το ταλέντο τους χρωματίζουν την γκρίζα και δύσκολη καθημερινότητα  όλων  μας ,  χαρίζοντας νότα αισιοδοξίας και χαράς  δηλώνοντας ηχηρά ότι  οι Καλές Τέχνες είναι εδώ και δίνουν ηχηρό παρόν στη ζωή μας  καθώς  εκθέσεις ζωγραφικής   συχνά  πυκνά ευτυχώς για όλους εμάς οργανώνονται στην Αθήνα και όχι μόνο που ειναι πολύ απλό και εύκολο να τις παρακολουθήσετε αφού η είσοδος ειναι ελεύθερη στις περισσότερες από αυτές. 

Η Ωδή της Τέχνης θα συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον να σας συστήνει σημαντικούς εικαστικούς που είναι απαραίτητο να γνωρίσετε τη δουλειά τους και να τους γνωρίσουμε και προσωπικά ως ανθρώπους.Μία από τις σημαντικές εικαστικούς-αγιογράφους  που έχει κάνει αίσθηση με τη ποιότητα της δουλειάς της και το καλλιτεχνικό της εύρος είναι η Μαρία Μηλιώνη.
Η Μαρία Μηλιώνη έχει παρακολουθήσει μαθήματα αγιογραφίας και εγκαυστικής .

 
Ζωγραφίζει με την τεχνική της τετραχρωμίας ,αντλώντας τα θέματά της από την μυθολογία και τον κόσμο των εννοιών.
Η τεχνική της τετραχρωμίας έρχεται πιο πίσω από το Βυζάντιο από την αρχαιότητα και τον Πολύγνωτο.


Πιστεύει ότι η ζωγραφική ως τέχνη δεν είναι μια ακαθόριστη προβολή στο χώρο αλλά μια ισχυρή δύναμη που συμβάλει στον εξευγενισμό της ψυχής είναι η γλώσσα που μιλά στην ψυχή .


 Ο καλλιτέχνης οφείλει να αναπτύσσει και να διαμορφώνει τη ψυχή του και να καταδύεται μέσα σ’ αυτή.


 Έτσι μόνο μπορεί ο καλλιτέχνης να μεταδώσει μηνύματα .

 Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και ναούς.
Σε ερώτησή μας πως αντιλαμβάνεται η ίδια μια σημαντική εικαστικός τη κρίση στην Ελλάδα μας απάντησε.. " Νομίζω η δημιουργία ειναι ανεξάρτητη απο την κρίση.  Ειδικά σε χρόνια κρίσης   ο καλλιτέχνης ανθίζει και δημιουργεί πιο μεστά.Ανεξάρτητα αν πουλάνε η δεν πουλάνε  τα έργα του  ο καλλιτέχνης ζει και εκφράζεται μέσα από την τέχνη του .Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει  Παιδεία σχετικά με την Ζωγραφική Τέχνη.  Μου ελεγε χαρακτηριστικα μια φίλη μου "  Οι ξένοι μπορεί να κοιτάνε ενα έργο για αρκετή ώρα και να το παρατηρούν ο Έλληνας περνάει και το έχει κοιτάξει σε 1 λεπτο" .  Όμως το σημαντικότερο είναι    ότι μέσα από την Τέχνη υπάρχει επικοινωνία και σε  σχέση με τον καλλιτέχνη και το κοινό αλλά και μεταξύ των καλλιτεχνών εξαιτίας των ομαδικών εκθέσεων που οργανώνονται".