Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Μυτιλήνη: Εντοπίστηκε ασύλητος τάφος της γεωμετρικής περιόδου

 
Ένας τάφος της γεωμετρικής περιόδου, του ύστερου 8ου π. Χ. αιώνα, εντοπίστηκε στο πλαίσιο εκσκαφικών εργασιών του δικτύου αποχέτευσης και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων που υλοποιούνται από τον Δήμο Λέσβου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ευεργέτουλα, στην περιφέρεια του Ιππείου του νησιού.
 
Αποκαλύφθηκε κοντά στον κεντρικό τομέα του χωριού και σε βάθος 1.50 μέτρου από την επιφάνεια του οδοστρώματος και πρόκειται σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου για ένα μοναδικό και σπάνιο ταφικό σύνολο, σημαντικό για την ιστορία και την αρχαιολογία των πρώιμων ιστορικών χρόνων της νήσου, αφού είναι και ο πρώτος τάφος αυτής της περιόδου που ανασκάπτεται. Πρόκειται για κτιστό κιβωτιόσχημο τάφο από σχιστόλιθο, εντός του οποίου αποκαλύφθηκε σε ύπτια στάση μία ασύλητη ταφή, πιθανώς νεαρής γυναίκας, που χρονολογείται περίπου στα 750 με 700 π. Χ.


 
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει κοσμήματα που βρέθηκαν στον τάφο της γεωμετρικής περιόδου. 
Τη νεκρή συνόδευαν πέντε πήλινα τεφρά αγγεία πόσεως πιθανώς λεσβιακού εργαστηρίου, όπως ένα κύπελλο - κρατηρίσκος, μία βαθειά και ρηχή λεκάνη, δύο πρόχοι, καθώς και κοσμήματα στο ύψος της λεκάνης και της κεφαλής, όπως χρυσά και χάλκινα, καθώς και μία οστέινη περόνη. Τα χρυσά κοσμήματα περιλαμβάνουν δύο σκουλαρίκια κατασκευασμένα από λεπτά φύλλα χρυσού με την τεχνική της κοκκίδωσης, μεγάλη αμφικωνική χάνδρα, καθώς και χάλκινη χάνδρα, πιθανώς από περιδέραιο. Βόρεια της ταφής εντοπίσθηκε μία κτιστή από σχιστόλιθους θήκη, η οποία περιείχε έναν πήλινο τεφρό αμφορέα με το λίθινο πώμα του, καθώς και μια ρηχή πήλινη λεκάνη.
Τα κοσμήματα, σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, αποτελούν εξαιρετικά δείγματα της τέχνης της χρυσοχοΐας των πρώιμων ιστορικών χρόνων που αναπτύσσεται δειλά κατά τον 8ο π. Χ. αι. στο Αιγαίο και την ηπειρωτική Ελλάδα και αποκορυφώνεται τον 7ο και 6ο αι. π. Χ.

«Έφυγε» από τη ζωή ο ζωγράφος και ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης

Παθιασμένος με τη μεγάλη του αγάπη , τη ζωγραφική, ο Παναγιώτης Τέτσης διερεύνησε στο έργο του τη ζωγραφική του βλέμματος, με εικόνες βιωμένες, γνήσιες και οικείες, συνδεδεμένες με τη ζωή του. Δεινός κολορίστας , μάστορας της ελαιογραφίας και της ακουαρέλας αποθέωσε το ζωγραφικό τοπίο και την φύση . Ύμνησε στους πίνακες του τα βράχια και την θάλασσα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ύδρας, το φως και το χρώμα.
Αλήθεια ποιος μπορεί να φανταστεί την Ιστορία της νεοελληνικής ζωγραφικής χωρίς την παρουσία του Τέτση; 
Η συνολική εικόνα της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής θα έχανε ακαριαία τους υψηλότατους τόνους της και κυρίως αυτόν τον μεταδοτικό παλμό, αυτόν τον ακαταμάχητο οίστρο, το ιαματικό αίσθημα ζωτικής ευφορίας και ψυχικής υγείας που αποπνέουν τα έργα του Υδραίου δημιουργού», είχε πεί πριν λίγες ημέρες η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και στενή του φίλη , Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, στην εκδήλωση του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο του απένειμε το εικαστικό βραβείο «Γιάννη Μόραλη», όμως η ήδη επιβαρημένη υγεία του δεν του επέτρεψε να παραστεί.
Ο δάσκαλος και ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης, «ο ζωγράφος με τα πινέλα και τα χρώματα»,έχει κληροδοτήσει 210 έργα του στην Εθνική Πινακοθήκη και ζητήσε με επιστολή του να διαθέσουν το 20% αυτών προκειμένου να αγοράσουν έργα τέχνης άλλων καλλιτεχνών που λείπουν από τις συλλογές της. Προς τιμήν του στη νέα Εθνική Πινακοθήκη θα φιλοξενείται η μνημειακή «Λαϊκή αγορά» του ,στην κεντρική αίθουσα που φέρει το όνομά του.
Ο Παναγιώτης Τέτσης γεννήθηκε στην Ύδρα το 1925 και το 1940 πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής ενώ την ίδια χρονιά γνωρίζει τους «πραγματικούς του δασκάλους», τον Πικιώνη και τον Χατζηκυριάκο - Γκίκα. Το 1943 σπουδάζει ζωγραφική στο προπαρασκευαστικό τμήμα της «Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών» στην Αθήνα, κοντά στους Δ. Μπισκίνη και Π. Μαθιόπουλο.
Ακολουθεί η εισαγωγή του στα εργαστήρια της Σχολής, κοντά στον Κ. Παρθένη, απ' όπου αποφοίτησε το 1949. Μέλος της ομάδας Αρμός Α και αργότερα της ομάδας Αρμός Β, το 1951 διορίστηκε επιμελητής στην έδρα του ελεύθερου σχεδίου με καθηγητή τον Χατζηκυριάκο - Γκίκα στην Ανώτατη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Από το 1953 έως το 1956, ο Π. Τέτσης εγκαθίσταται στο Παρίσι, με υποτροφία του ΙΚΥ. Εκεί, στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού διδάσκεται την τέχνη της χαλκογραφίας.
Από το 1958 έως το 1976 διδάσκει στο Ελεύθερο Σπουδαστήριο Καλών Τεχνών (γνωστή αργότερα ως «Σχολή Βακαλό»), ενώ παράλληλα (έως το 1962) διδάσκει ελεύθερο σχέδιο στη «Σχολή Σχεδιαστών του Αθηναϊκού Τεχνολογικού Ομίλου». Το 1958 το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης τον εκλέγει μεταξύ Ελλήνων υποψηφίων, για το διεθνές βραβείο του Μουσείου Γκουνγκενχάιμ, όπου και εκτίθεται το έργο του. Ακολουθεί (1962) το Βραβείο Κριτικών για το έργο «Το Ναυπηγείο», ενώ το 1970 ορίζεται εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Μπιενάλε Βενετίας. Λόγω των ειδικών πολιτικών συνθηκών αρνείται τη συμμετοχή.
Το 1976 ο Π. Τέτσης εκλέγεται καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Γ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής, όπου διδάσκει έως το 1991. Το 1989 η σύγκλητος τον εκλέγει πρύτανη του Ιδρύματος και το 1993 εκλέγεται τακτικό μέλο στην Ακαδημία Αθηνών.
Έχει λάβει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. Έχει παρουσιάσει έργα του σε 90 ατομικές και σε πάρα πολλές θεματικές - ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Έκθεση αγιογραφίας της Μαριλένας Φωκά στις 8 Μαρτίου 2016


Στην έκθεση που θα εγκαινιαστεί  στις 8 Μαρτίου 2016, την ημέρα της γιορτής της γυναίκας η Αγιογράφος θα παρουσιάσει διαφορετικές αποτυπώσεις γυναικών-Αγίων μορφών που έχουν φτάσει σε υψηλό πνευματικό επίπεδο. Κυρίαρχες εικόνες στην έκθεση τιμώντας την Ύψιστη Γυναίκα, είναι της Παναγίας Της των Πάντων Χαρά, εικόνα Κρητοβένετης τεχνοτροπίας, Της  Παναγίας Δεόμενης, ρωσική εικόνα βασισμένη σε έργο του Θεοφάνη του 'Έλληνα και της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας.
Θα εκτεθούν επίσης η Παναγία των Βλαχερνών, οι 2  εκδοχές της Παναγίας του Καζάν, αλλά και άλλες Άγιες μορφές όπως, η Αγία Μαύρα, η Αγία Παρασκευή, Η Αγία Όλγα  αλλά και η Πρωτόπλαστη Αγία Εύα, κ.α.
Την έκθεση  θα προλογίσει ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και θα μιλήσουν οικονομολόγος- ποιήτρια Πετρούλα Σίνη και η Αγιογράφος
Μαριλένα Φωκά.
Ή έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών Ηλιούπολης ''Το Εργαστήρι''
Για την συγκεκριμένη αγιογραφική εργασία της Μαριλένας Φωκά ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει:
''H αγιογράφος Μαριλένα  Φωκά στην παρούσα ατομική έκθεση της μέσα από ένα ιδιαίτερο φάσμα  αναζητήσεων επεκτείνει το  απόλυτο στοιχείο της ευειδούς αγιογραφικής απόδοσης. Κινούμενη στο ρεαλιστικό μεταίχμιο της  εικονογραφίας   παρουσιάζει με ευλάβεια το οραματικό και ποιητικό μοτίβο φιλοτεχνημένων απεικονίσεων  που εμφορούνται  από τον πρέποντα σεβασμό στην θρησκειακή αισθητική αντίληψη. Δημιουργεί πολυσήμαντα και πολυδιάστατα πεδία δράσης με μια εμπνευσμένη χωρονομική γραφή που ευπρόσδεκτα βασίζεται σε επιλεγμένα σχήματα και κατάλληλα  χρώματα, στην  εικαστική διαύγεια και  στη διαφάνεια  της άποψης.''
Η αγιογράφος-εικαστικός Μαριλένα Φωκά κατάγεται από την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.
Έχει εκθέσει έργα της  μέχρι σήμερα  σε μουσεία, σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, σε χώρους τέχνης, και πολιτιστικά κέντρα.  Είναι μαθήτρια του Αγιογράφου Σπύρου Κορδολαίμη στο εργαστήρι Αγιογραφίας του Προφήτη Ηλία.
Πίνακες και Αγιογραφίες της ανήκουν σε συλλογές.
Έχει αγιογραφήσει ιερούς ναούς.  Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις και επαίνους για την εικαστική εργασία της.
Έχει παρουσιάσει θέματα εικαστικών και αγιογραφίας σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Για το έργο της έχουν μιλήσει εγκωμιαστικά και επιδοκιμαστικά γνωστοί ιστορικοί και κριτικοί τέχνης .
Είναι κόρη της διακεκριμένης εικαστικού Θάλειας Μαγδαληνού.
Η επιμέλεια της έκθεσης έχει γίνει από τον Λεόντιο Πετμεζά και την  Μαριλένα Φωκά.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος.

Γιώργος Ρόρρης στον Ιανό

 Ατζεντα

Ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης συζητάει απόψε στον Ιανό (Σταδίου 24) με το κοινό στο πλαίσιο των Απρόβλεπτων Συναντήσεων. Συντονίζει η Μαργαρίτα Πουρνάρα στις 8.30 μ.μ.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO, Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καλλιθέας, Ματζαγριωτάκη 76 εκδήλωση για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας»


Το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ  υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO, Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με τη συνεργασία του Δήμου Καλλιθέας και την στήριξη των «Ενώσεων Ελλήνων Πολιτισμού και Ανάπτυξης» (ΕΝΕΛΠΑ) οργανώνει εκδήλωση  για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας» την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καλλιθέας, Ματζαγριωτάκη 76.

Προσκεκλημένη Ομιλήτρια η Ελένη Τσολακίδου, Δρ. Εκπαίδευσης, Ποιήτρια, τέως αρμόδια για τα θέματα Ισότητας των φύλων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Αντιδήμαρχος Καλλιθέας Γεώργιος Κυριακόπουλος.

Η βραδιά θα κλείσει με συζήτηση των παρευρισκομένων και απαγγελία ποιημάτων από τον Ηθοποιό και Καθηγητή Δραματικής Τέχνης, Πάρι Κατσίβελο.


Η ανταλλαγή απόψεων θα συνεχιστεί στον μπουφέ.

Σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου ξεκινάει η Έκθεση χαρακτικής του Μανώλη Χάρου στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής


Έκθεση χαρακτικής Μανώλη Χάρου στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στο πλαίσιο του 3ου Athens Print Festival, θα φιλοξενηθεί στον χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ της Εθνικής Ασφαλιστικής, στην οδό Κοραή 4, η ατομική έκθεση του Μανώλη Χάρου με τίτλο «ΤΥΠΟ». Η έκθεση θα λειτουργεί από την Τρίτη 1 Μαρτίου έως την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016.

Ο Μανώλης Χάρος, ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους της γενιάς του, έχει εκθέσει το σύνολο της χαρακτικής του εργασίας ελάχιστες φορές και εκεί έγκειται και η πρωτοτυπία της έκθεσης.

Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1960, σπούδασε στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts,στο Παρίσι όπου έκανε μεταπτυχιακό στην École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs.

Έχει τιμηθεί με το γαλλικό εθνικό βραβείο Prix des Fondations και με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει εργαστεί ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης στο πανεπιστήμιο Princeton ΗΠΑ, από όπου και ξεκίνησε την έρευνά του για τους Μύθους του Αισώπου. Έχει συνεργαστεί με κάποια από τα μεγαλύτερα εργαστήρια καλλιτεχνικής χαρακτικής και εκτύπωσης στον κόσμο, και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις χαρακτικής σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, Ιαπωνία, κα.

Χαρακτικά και βιβλία του (εκδόσεις τέχνης), βρίσκονται σε μεγάλες διεθνείς συλλογές και μουσεία και έργα του σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας.
Αποτέλεσμα εικόνας για stoart κοραη

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της ομαδικής εικαστικής έκθεσης του εικαστικού κινήματος OpenArtCode στο ιστορικό Palazzo Cavalli Franchetti στη Βενετία. (ΒΙΝΤΕΟ)




Με ένα εντυπωσιακό βίντεο ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της ομαδικής εικαστικής έκθεσης του εικαστικού κινήματος OpenArtCode στο ιστορικό Palazzo Cavalli Franchetti στη Βενετία.
Ιδιαίτερη μνεία στο βίντεο γίνεται στην Ελληνική συμμετοχή των 10 σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών που παρουσίασαν έργα τους καθώς και στην Ιστορικό Τέχνης κα Έμμυ Βαρουξάκη που επιμελήθηκε την παρουσία τους. 

ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ | ALWAYS GREECE | SEMPRE LA GRECIA "να επιβεβαιώνει μέσα από την έκθεση αυτή την πολιτιστική όσμωση μεταξύ Ελλάδας – Βενετίας και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ δύο αμφιθαλών πολιτισμών μέσω της βυζαντινής και νεότερης παράδοσης", όπως αναφέρει η κα Έμμυ Βαρουξάκη. 

Στην έκθεση συμμετείχαν οι εικαστικοί: 

Ανδρέας Δεβετζής , Μίνα Κορδαλή , Νίκη Μιχαηλίδου ,Δήμητρα Μουτζούρη ,Μαρία Μουριάδου , Φωτεινή Οθωναίου , Άσπα Παπαλεξανδρή , Κατερίνα Σωρούλα , Παντελής Χανδρής ,Γιάννης Ψυχοπαίδης
καθώς και 38 εικαστικοί από όλον τον κόσμο με έργα ζωγραφικής, γλυπτά,βίντεο, φωτογραφίες και εικαστικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου φήμης Καρναβαλιού της Βενετίας. 

Επιπλέον σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης το ενδιαφέρον υπήρξε αμείωτο, καθώς την έκθεση επισκέφτηκαν ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Βενετία κ. Συμεών Λιναρδάκης και η σύζυγός του,ο Αρχιμανδρίτης κ. Ευάγγελος Υφαντίδης της Μητροπόλεως Ιταλίας και Μάλταςη κόμισσα Καίτη Αλβερά, η Katerina Karpinato, καθηγήτρια της έδρας Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών  και του Ινστιτούτου Βυζαντινών Σπουδών, ο εκ Βερολίνου συλλέκτης κ. Νίκος Κατσομάλλος και η σύζυγός του Χρυσέττα, καθώς και πολλοί επίσημοι και φιλότεχνοι της ιστορικής πόλης της Βενετίας.

Το OpenArtCodeGroup συνεργάζεται με καταξιωμένους εικαστικούς που ακολουθούν στη δημιουργία των έργων τους διαφορετικές τεχνικές και εντάσσονται σε ποικίλες καλλιτεχνικές φόρμες. Οι συνεργασίες αυτές οδήγησαν στο πρόσφατο παρελθόν σε επιτυχημένες εκθέσεις στο Grand Palais στο Παρίσι, στο Auditorium Rainier III στο Μονακό, στην Oxo Gallery στο Λονδίνο και στη Pudong Library and CEIBS στη Σαγκάη.

 Δείτε το βίντεο  παρουσίασης της έκθεσης:  

Παράταση για την ENERGY ATHENS λόγω της μεγάλης επιτυχίας της έκθεσης έως και την Κυριακή 13 Μαρτίου



Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών στην έκθεση Energy Athens 2016, η έκθεση θα πάρει παράταση μέχρι και την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016.
Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση είναι ανοιχτή από Τετάρτη έως Κυριακή, 2 με 9μμ. Όσοι δεν έχετε προλάβει να επισκεφτείτε την έκθεση είναι ευκαιρία να το κάνετε!

Mε τεράστια επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Energy Athens 2016 του Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture,Art Design and Urban Studies  για 6η συνεχή χρονιά  

Οι πύλες της Έκθεσης άνοιξαν το Σάββατο στις 16 Ιανουαρίου και μας υποδέχτηκαν θερμά.  Η προσέλευση του κόσμου ήταν  τεράστια το ενδιαφέρον  πολύ  μεγάλο και τα έργα των Καλλιτεχνών  υπέροχα.



Ο διοργανωτής της Έκθεσης κ.Ιωάννης Καραλιάς



Απο δεξιά οι εικαστικοί η κ.Μαρία Μηλιώνη,ο κ.Κωνσταντίνος Βερούτης,ο κ.Δήμος Παγουλάτος οκ Μιχάλης Μιχαλάκης με την κ.Κωνσταντίνα Κονταρίνη δημοσιογράφο και  εκδότρια  του CityiNews1


Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους του European Centre και του Chicago Athenaeum είναι να αναδείξουν τις νέες εικαστικές τάσεις και προβληματισμούς και να υποστηρίξουν κάθε νέα μορφή έκφρασης.Και το πέτυχαν!
Εμείς ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Chicago Athenaeum Museum of Architecture και  ο φωτογραφικός φακός του CityiNews1 κατέγραψε στιγμές από τα εγκαίνια της έκθεσης.

Τριάντα δύο καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία της τέχνης συσπειρώθηκαν γύρω από το ίδιο ερέθισμα και μας μετέφεραν την προσωπική τους οπτική για την ενέργεια της Αθήνας.





 

Από δεξιά ο Εικαστικός Κωνσταντίνος Βερούτης δίπλα στο έργο του ο"Δεσμώτης" και αριστερά οι εικαστικοί Μιχάλης Μιχαλάκης και Βασιλική Ξηράκη


Άποψη της εισόδου της Έκθεσης.Διακρίνονται από αριστερά τη στιγμή της συνέντευξης ο διοργανωτής κος Ιωάννης Καραλιάς και δεξιά στο βάθος ο γνωστός εικαστικός Βασίλης Αράπης

Λαμπερά εγκαίνια για το "Energy Athens 2016"


Οι καλλιτέχνες, εκπρόσωποι διαφορετικών ειδών τέχνης που παίρνουν μέρος είναι: 


  • Kamil Rutkowski, 
  • Nik Martin, 
  • Teodosio Sectio Aurea ,
  •  Αθηνά Σταύρου, 
  • Ιωάννης Καραλιάς, 
  • Άνθια Μέγα Χαβρέ,
  •  Αντωνία Μαντζούκα, 
  • Βλάσης Μιχόπουλος, 
  • Σύλβια Γιανόβσκα, 
  • Γεωργία Λουίζου, 
  • Γιάννα Βαρσαμούλη, 
  • Γιάννης Κατσάνος, 
  • Δέσποινα Ματζάρη, 
  • Δημήτριος Γουγόπουλος, 
  • Ειρήνη Δουκάκη, 
  • Έλενα Ζυμαρά, 
  • Έλια Κεραστάρη, 
  • Θεοδώρα Ντάκουλα, 
  • Θεόδωρος Στάθης, 
  • Κωνσταντίνος Βερούτης, 
  • Κωνσταντίνος Παναγόπουλος,
  •  Λουίζα Δημητρίου,
  •  Μαίρη Μπακογιάννη, 
  • Μανώλης Μπίτζος, 
  • Νένα Στογιάνοβιτς, 
  • Πάμελα-Παναγιώτα Στεφανοπούλου,
  •  Στεφανία Κορέντη, 
  • Φώτης Δανάλης, 
  • Χρήστος Κονταρούδης, 
  • Χριστίνα Κουτσολιούτσου, 
  • Ελένη Τσίκα, 
  • Χριστίνα Φίλιππα.


Το κρασί που μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους ήταν ευγενική χορηγία  του Potsios Wine



EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Κ.ΚΟΝΤ